top of page
old-parchment-paper-sheet-vintage-aged-or-texture-background-png.png
604.png
604.png
604.png

Op woensdag 11 oktober 2023 zijn wij naar het westen van Amerika gevlogen, naar Salt Lake City. We hadden besloten rechtstreeks te vliegen zodat we de stress van het overstappen konden vermijden.

We kwamen om 13:00 uur aan en besloten meteen door te rijden naar Jackson. Dat bespaarde ons een dag!

 

Wat hebben we gedaan?

We begonnen onze reis in de Teton Mountains en reden de volgende dag door naar Yellowstone. Bij de noordelijke ingang van het park hadden we een cabin gehuurd voor drie nachten.

Vorig jaar waren we begin september voor de herfstkleuren, maar we waren toen te vroeg. Dit jaar waren we eigenlijk net iets te laat, al waren er nog steeds prachtige herfstkleuren te zien.

Tijdens ons verblijf hebben we nog een aantal prachtige grizzlyberen en elanden met enorme geweien gezien. We kregen te maken met sneeuw en kwamen vast te zitten in de sneeuw met de auto, maar we hebben ook van de zon kunnen genieten.

In Yellowstone zagen we een verscheidenheid aan dieren: vossen, herten, coyotes, sneeuwhazen, vogels, bizons, elanden, beren, berggeiten en nog veel meer. De natuur rondom Yellowstone is werkelijk adembenemend!

Daarna hebben we in een paar dagen tijd de route naar Las Vegas afgelegd. Onderweg bezochten we Vernal en de bijzondere Fantasy Canyon. We gingen ook naar Bryce, de noordkant van de Grand Canyon en reden door Zion. Uiteindelijk brachten we drie heerlijke nachten door in Las Vegas.

In Las Vegas hebben we genoten van heerlijk eten en gezellig gewinkeld. We hebben lekker aan het zwembad gelegen en een uitstapje gemaakt naar Nelson Ghosttown, waar het erg leuk was om rond te lopen.

We hadden oorspronkelijk gepland om Death Valley te bezoeken, maar door overstromingen was het park gesloten. In plaats daarvan gingen we via Desert National Wildlife Refuge, waar we eindelijk een vogelspin goed op de foto konden zetten. Bij Big Sand Dune stopten we even en reden daarna door naar Mammoth Lakes. Hier hadden we een minder goed hotel dat door American Vacations was geregeld, maar de omgeving was prachtig. De laatste tekenen van de herfst waren hier nog zichtbaar en we hadden schitterend weer.

Bij Mono Lake hebben we wat avondfotografie gedaan van dit prachtige meer. Vervolgens reden we door Yosemite naar Monterey, waar we veel walvissen en zeeotters hebben gezien.

Onze laatste stop was San Francisco, vanwaar we rechtstreeks naar huis zouden vliegen. Helaas liep dit anders dan gepland. We werden van onze vlucht gehaald en moesten in Parijs overstappen, met slechts 40 minuten om de aansluiting te halen.

604.png
604.png
604.png
604.png
604.png
604.png

Natuurlijk waren we niet echt blij met de situatie en hebben dit aangegeven bij het reisbureau, American Vacations, die zich er wel erg makkelijk vanaf maakten. "Waarschijnlijk heb je nergens recht op, dit mogen ze doen," werd ons verteld. Dit in combinatie met de slechte en toch dure hotels, maakte dat we er wel redelijk klaar mee waren.

Vroeger verleende dit reisbureau top service en boden ze goede prijzen voor prima hotels. Als je een probleem had, kwamen ze met een oplossing! En daar betaalde ik graag iets extra's voor... maar nu? Nee, dit was de laatste keer. Ik krijg betere service vanuit mijn creditcardmaatschappij als ik daarmee mijn boekingen betaal.

Uiteindelijk zijn we zelf met KLM aan de slag gegaan en hebben we elk een voucher van €800,- gekregen. Goed opgelost dus! Deze wilden we inruilen voor onze volgende reis in maart 2024 naar Florida, die we ook bij American Vacations hadden geboekt. Maar natuurlijk kon dat niet volgens American Vacations. We waren het redelijk zat om tegen hen te strijden en hebben het maar zo gelaten. We kijken nog waar we de vouchers voor gaan gebruiken...

Maar goed... al met al hebben we een topvakantie gehad! Prachtig weer, herfstsfeer, veel dieren en heerlijk eten!

Iedereen bedankt voor het volgen op Pindat en voor de superleuke berichten die we tijdens onze reis hebben gekregen!

Alle verslagen staan er netjes afgewerkt op en ook alle foto's zijn bewerkt en geplaatst. Heb je vragen? Kunnen we je ergens mee helpen? Laat het ons weten via het contactformulier!

 

 

 

 

 

005.jpg
079.jpg
037.jpg
bottom of page